top of page

Meditatie is een manier van reflectie. Door meditatie kun je alles verzamelen wat je wilt weten en wat je wilt zijn.

Het is een moment waarin je bewust kiest voor de rust in je lichaam en de rust in je geest. Zij versterkt je materiële en immateriële leven. Het doel van mediteren is afstand nemen van onze dagelijkse bedrijvigheid en tot rust te komen, ook in onze gedachten. Hierdoor kom je in verbinding met jezelf, waardoor je in staat bent je te verbinden met andere spirituele dimensies. Hierdoor kan inzicht verworven worden of een hoger doel van verlichting worden nagestreefd.

IMG_2577.JPG

Mensen die mediteren zitten daarom graag op een rustige plek die zij hier speciaal voor hebben ingericht. In een ritueel worden vaak bepaalde handelingen uitgevoerd, maar deze zijn niet noodzakelijk om te mediteren. Wel brengen zij ons lichaam in een bepaalde gemoedstoestand waarin herkenning een belangrijke factor is.

Meditatie kan in veel verschillende vormen worden toegepast. Ieder op zich leiden zij tot een eigen niveau waar inzicht vergaard kan worden. Het leren hoe men tot een hoger niveau kan doorgroeien of kan ‘communiceren’ met een energie van een hoger niveau behoort tot deze techniek.
 


Via de resonantie die meditatie in ons lichaam teweeg brengt leggen wij verbinding met het universele en kunnen zo de pure energie transformeren via ons lichaam. Ons lichaam fungeert als een transformator van de ziel in het contact met het universele. Mediteren begint met te leren hoe het voelt om in meditatie te zijn. 

Een goede leermeester is nodig om antwoord te geven op uw ervaringen en u technieken te geven om tot hogere niveaus door te dringen.

bottom of page